A Fidesz válaszokat követel Gyurcsánytól

InfoRádió / MTI
2006. november 10. 14:05
A Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek több kérdésre is választ kellene adnia az elmúlt hetek eseményei kapcsán. Navracsics Tibor frakcióvezető úgy vélte: csak ezzel együtt lehet a szeptember 18-án és az október 23-án történteket vizsgálni. Az MSZP szerint a Fidesz lejárató kampányát folytatja.

A Fidesz válaszokat kér a miniszterelnöktől az elmúlt hetek eseményei (elsősorban a szeptember 18-án és október 23-án történtek) kapcsán.

A párt frakcióvezetője közölte: amíg a miniszterelnök nem ad választ az állampolgároknak néhány kérdésre, addig meg sem kezdődhet a Gyurcsány Ferenc által kezdeményezett vizsgálat.

Navracsics Tibor szerint a többi között arra várnak választ, hogy mit értett a miniszterelnök azon a kijelentésen, amit szeptember 18-án éjszaka mondott, miszerint folyamatosan egyeztetett a rendőri vezetőkkel. Milyen utasítást adott ekkor számukra?

A Fidesz frakcióvezetője úgy vélte: a miniszterelnök most is - hasonlóan, mint augusztus 20-ai események után - bujkál, nem vállalja a felelősséget, nem ad magyarázatot a történtekre.

Az MSZP visszautasít

"A Fidesz folytatja a hamis vádakra alapozott lejárató kampányát a rendőrség ellen" - reagált az elhangzottakra az MSZP szóvivője.

Nyakó István kifejtette: ehhez a lejárató kampányhoz a Fidesz az MSZP-ben nem talál partnert.

Ha a Fidesz képviselőinek kérdésük van, tegyék fel a parlamentben, persze csak akkor, ha kíváncsiak a válaszra is, és nem vonulnak ki - tette hozzá.



KAPCSOLÓDÓ HANG:
Összefoglaló Navracsics Tibor tájékoztatójából
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást