Szijjártó félmillió embert vár a fáklyás felvonulásra

InfoRádió / MTI
2006. október 31. 12:14
A Fidesz fáklyás felvonulás tart november 4-én Budapesten az október 23-ai "brutális rendőrtámadás áldozataiért", az emberi jogok tiszteletben tartásáért és a szabadságért - jelentette be a párt szóvivője.

A "szolidaritási menet" a Terror Házától az Astoriáig tart majd - közölte Szijjártó Péter.

A politikus elmondta: a rendezvényt bejelentették a hatóságoknál, ugyanakkor felszólítják a rendőröket, hogy viperáikkal, gumilövedékeikkel, könnygázgránátjaikkal együtt maradjanak laktanyáikban, hogy ne ismétlődjenek meg az október 23-án történtek.

Szijjártó Péter a provokátorokat arra kérte, hogy maradjanak otthon, ne zavarják meg a megemlékezést.

Mint mondta a felvonuláson, amelyen a Fidesz vezető politikusai és országgyűlési képviselői is részt vesznek, nem hangzik el beszéd, az embereket pedig arra kérik, hogy zászlókat és transzparenseket ne, viszont mécsest, gyertyát, vagy fáklyát vigyenek magukkal.

"A szolidaritási menet résztvevői és szervezői hitet tesznek az erőszakmentesség, a demokratikus értékek, az őszinteség, az őszinte igaz beszéd és az igazság mellett, valamint a hazugság ellen" - hangsúlyozta a szóvivő.

Szijjártó Péter szerint a felvonulás a maga csendes, méltóságteljes módján áll ki az október 23-ai "brutális rendőrtámadás ártatlan áldozatai" és az igazságosság mellett.

Hozzátette: a felvonulás nyugalmára a Fidesz önkéntesei és rendezői figyelnek majd, mint eddig is minden rendezvényükön.

Szijjártó Péter közölte: a Fidesz október 23-i gyűlésén félmilliós tömeg ünnepelt, őket erre a rendezvényre is várják; így "túlzott bátorság nem kell ahhoz, hogy ismét hatalmas létszámot becsüljünk előre".


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást