Szerdától drágul a távhőszolgáltatás a fővárosban

Infostart
2006. október 31. 14:26
A távhőszolgáltatás díja átlagosan 8,4 százalékkal nő Budapesten szerdától. A szolgáltatás díja 2004 októberében emelkedett utoljára.

A mostani emelés elmarad a földgáz és az erőművi hőár augusztus 1-jei drágulása alapján prognosztizált 18 százalékos mértéktől. Az eltérés az elmúlt évek műszaki fejlesztésekből származó költségmegtakarításnak köszönhető.

A Főtáv szerint a díjemelés hatására egy átlagos, 52 négyzetméteres, 135 légköbméteres lakás eddigi nettó 121 ezer forintos éves távhőköltsége mintegy 10 ezer forinttal, 131 ezer forintra emelkedik.

A jogosultak keddig nyújthatják be az önkormányzatokhoz szociális távhő-támogatási igényüket. A támogatásra azok a három vagy több gyermeket nevelő családok, illetve fogyatékossági támogatásban vagy magasabb összegű családi pótlékban részesülők, illetve nyugdíjasok jogosultak, akiknél az egy főre jutó jövedelem nem éri el az 51.600 forintot (egyedül élő esetén pedig a 77.400 forintot).

A kérelmet az önkormányzat jegyzőjéhez kell benyújtani. Azok, akik korábban már kaptak távhőtámogatást, külön kérelem nélkül, továbbra is részesülnek benne. A megemelt támogatás október elsejétől jár, mértéke 2500 forint.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást