A Fiatal Baloldal elnöke feljelentette Orbán Viktort

InfoRádió / MTI
2006. október 31. 11:40
Hűtlenség bűntette miatt feljelentést tett Orbán Viktor ellen a Fiatal Baloldal elnöke; de maga sem hisz beadványának sikerében.

Varga László szerint Orbán Viktor, a Fidesz elnöke október 24-én az Európai Parlament néppárti frakciójának strasbourgi tanácskozásán elmondott beszédével súlyosan veszélyeztette az ország gazdasági érdekeit.

A politikus azt mondta: "nincsenek illúziói", nem biztos, hogy a feljelentés megállja a helyét, de morális kötelességének érezte, hogy feljelentést tegyen.

Orbán: kommunista hazugság

A Fidesz elnöke a legrosszabb kommunista időket idéző hazugságnak nevezte, hogy strasbourgi nyilatkozatában a támogatások megvonását kérte volna az Európai Uniótól.

Orbán Viktor az Európai ügyek bizottságának ülésén közölte: a Magyar Nemzetben is megjelent nyilatkozatának minden mondata világos, semmilyen értelmezésre nem szorul.

Eörsi Mátyás, a bizottság szabad demokrata elnöke a múlt héten kezdeményezte Orbán Viktor meghallgatását, mert többen úgy ítélték meg, hogy a pártelnök strasbourgi beszéde sérti a magyar érdekeket.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Összefoglaló az Európai Ügyek bizottságának ülésérõl
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Orbán Viktor meghallgatása
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást