Tarlós: "Aba Botond sem nem erőszakos, sem nem dilettáns"

Infostart
2006. október 30. 07:06
Szakmailag indokolható a BKV átszervezése és Aba Bontond, illetve a jelenlegi vezetés menesztése, de az nem érintheti kedvezőtlenül az utasokat - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Tarlós István. A Fidesz fővárosi frakcióvezetője hozzátette: nem szabad ugyanakkor elfelejteni, hogy a BKV vezetését valószínűleg "valakik" belehajszolták a Combino-üggyel kapcsolatos szakszerűtlen döntéshozatalba.

Tarlós István szerint, ha átszervezik a BKV-t és eltávolítják a vezetést, akkor azt mindenképpen úgy kell megtenni, hogy közben ne romoljon a fővárosi tömegközlekedés minősége, ne legyenek járatritkítások, és ne legyen az inflációnál magasabb díjemelés.

A Fidesz fővárosi frakcióvezetője erről annak kapcsán beszélt, hogy korábban a főpolgármester az InfoRádióban azt mondta: Aba Botondnak távoznia kell a BKV Zrt. vezérigazgatói posztjáról, amiért nem kezelte megfelelően a Combino-ügyet, és a 4-6-os villamos vonalán történt beruházáskor is számos hibát követett el.

Aba Bontond népszerűtlensége is elég indok lenne?

Tarlós István megjegyezte: ennél az indoknál talán még fontosabb, hogy a főváros vezetése által készíttetett felmérések szerint Aba Botondot a budapestiek 80 százaléka elutasítja.

Ilyen kis népszerűség mellett indokolt a váltás - hangsúlyozta a Fidesz fővárosi frakcióvezetője.

"Itt siettetés történt"

Tarlós István szerint ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy "Aba Botond azért sem nem erőszakos, sem nem dilettáns". A Fidesz fővárosi frakcióvezetője kijelentette: nagyon nehezen tudja elképzelni, hogy Aba Botond "agyában születtek volna" meg azok a gondolatok, amelyek a Combinókkal kapcsolatos "szakmailag alátámaszthatatlan, érthetetlen és indokolatlan" döntéssorozathoz vezettek.

"Az a benyomásom, hogy itt siettetés történt. Valakik valamiért - hogy ne fogalmazzak teljes egyértelműséggel feltételezésekről - siettették ezt a Combino-ügyet, és a BKV vezérkarát valósággal belehajszolták egy ilyen szakszerűtlen döntéssorozatba" - vélekedett Tarlós István.

A főpolgármester az egyeztetésekből is kihagyja az ellenzéket

A főpolgármester által kezdeményezett fővárosi együttműködési nyilatkozatról azért nem sikerült egyelőre megegyezni, mert Demszky Gábor főpolgármester még a komoly egyeztetésekben is megpróbálja megkerülni az ellenzéket - jelentette ki Tarlós István.

Az nem baj, ha az ellenzék és a várost vezető koalíció között nézetkülönbségek vannak, az sem baj, ha bizonyos kérdésekben nincs egyetértés, és a koalíció mégis megszavazza azt. Itt az a baj, hogy a főpolgármester még az egyeztetések szintjén is megpróbálja az ellenzék vezetőit teljességgel kikerülni - hangsúlyozta a Fidesz fővárosi frakcióvezetője.

"Lehet így vezetni egy várost, csak akkor nem kell úgy csinálni, mintha lenne együttműködés. Akkor dr. Demszky Gábor főpolgármester úr így működik, rendben van. Hogy mi fog történni a városban a következő 4 évben, akkor ez viszont nem közös felelősség, hanem az ő felelőssége" - fogalmazott Tarlós István.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Tarlós István az egyeztetés hiányáról
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Tarlós István a BKV-ról
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást