Még két napig lehet gázár-támogatást kérni

Infostart
2006. október 30. 05:51
Még két napig, október 31-ig lehet beadni a távhő- és gázár-támogatási kérelmeket az önkormányzati jegyzőkhöz a rászorulóknak. Visszamenőleg azonban már így sem kaphatja meg a támogatást az, aki csak most adja be kérelmét.

A távhő- és gázár-támogatási kormányrendelet szerint a szociálisan rászorulók kérelem alapján kapnak támogatást. A gázfogyasztók közül az, aki évi 1500 köbméter alatt fogyaszt nem jogosult a támogatásra.

Az évi 1500 és 3000 köbméter közötti fogyasztók havi 833, a 3000 és 5000 köbméter közöttiek 3.833 forint átlagos támogatást kapnak.

A támogatást azok kérhetik, akik fogyatékossági támogatásban, magasabb összegű családi pótlékban részesülnek, vagy azok a nagycsaládosok, akiknek az egy főre jutó havi jövedelme nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének kétszeresét, azaz 51.600 forintot.

Távhő-támogatást az előbb felsoroltakon kívül azok a nyugdíjasok is kaphatnak, akiknek a jövedelme nem haladja meg a mindenkori legkisebb öregségi nyugdíj kétszeresét, illetve, ha egyedül él, akkor a háromszorosát, azaz 77.400 forintot.

A kérelmeket a jegyzőnél kapható igénylőlapokon kell beadni, csatolni kell azokat az iratokat, vagy azok fénymásolatát, amelyek a jövedelmet igazolják, illetve az utolsó havi gáz-, vagy távhő-számlát.

A kérelmek benyújtásának eredeti határideje augusztus 15-e volt, így aki ezután, vagy csak a mostani határidőig adja be a papírokat, visszamenőleg nem kapja meg a támogatást.

A kormány számításai szerint a támogatás több mint 180 ezer családot érint, ezek közül legalább 100 ezer nagycsaládos.

A jövő évi támogatásokról novemberben dönt a kabinet, várhatóan ismét a szociálisan rászorultak lesznek a kedvezményezettek.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást