Védőfelszerelést kapnak a rendőrlovak

Infostart
2006. október 26. 16:13
Üvegekkel, kövekkel és kihegyezett zászlórúddal is támadtak az elmúlt több mint egy hónap zavargásai során a lovas rendőrök lovaira. Így most lovasuk mellett ők is védőfelszerelést kapnak.

Lábvédők, bokavédők, ínvédők és patavédők eddig is rendszeresítve voltak a lovasrendőrségnél, eddig többre nem is igen volt szükség - derült ki a Rendészeti Biztonsági Szolgálat osztályvezetőjének szavaiból.

Mivel azonban ezek nem védtek sokat az elmúlt 5 hétben előfordult összecsapásokban, ahol a tüntetők a lovakra is "brutális módon támadtak", most fej, illetve testvédőket is beszerez a lovak számára a rendőrség, és lovasaik is speciális védőfelszerelést kapnak - mondta az InfoRádiónak Domoszlai Dániel.

Az osztályvezető azt nem tudta megmondani, hogy mikorra lesz meg minden szükséges védőfelszerelés, de, mint megjegyezte, a beszerzés már zajlik.

Domoszlai Dániel szerint a szeptember második felében, illetve október 23-án történt összecsapásokban a lovak többnyire bőrsérülésekkel megúszták, de volt olyan állat is, amelynek a fején keletkezett szúrt seb egy kihegyezett zászlórúdtól, illetve amelynek a lábát sértette fel az utcán eldobott többágú acéltüske. Nagyon súlyosan egyetlen ló sem sebesült meg.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást