Áder: a Fidesz Gyurcsánynak segít

Infostart
2006. október 26. 16:34
A Fidesz népszavazási kezdeményezéseivel Gyurcsány Ferencnek szeretne segítséget nyújtani, hogy a kormányfő visszataláljon választási programjához - mondta Áder János, az Országgyűlés Fideszes alelnöke nemzetközi sajtótájékoztatóján.

A politikus szerint a Fidesz - az eddig nyilvánosságra hozott indokokon túl - azért is kezdeményezte az ügydöntő népszavazást, hogy segítsenek Gyurcsány Ferencnek visszatalálni ahhoz a programhoz, amelynek megvalósítására áprilisban a választóktól felhatalmazást kapott.

A választási kampányban tett ígéretektől 180 fokkal tér el a kormányprogram - hangoztatta Áder János.

A Fideszes politikus szerint a népszavazás, a közvetlen demokrácia Európában honos eszköze, alkotmányos lehetőséget kínál arra, hogy a kormányt visszatérítsék korábbi ígéreteihez.

Áder János megjegyezte: a népszavazási kezdeményezés valószínűleg az Alkotmánybíróság elé kerül majd, ám remélik, hogy rövid időn belül megszületik a döntés az ügyben.

MSZP: Áder János sárba tiporta a demokratikus értékeket

Vadai Ágnes, az MSZP országgyűlési képviselője szerint a Fidesz elnökének "itthoni és európai ámokfutása" tényleg nemzetbiztonsági kockázattá válik, úgyhogy valóban indokolt lesz a politikus meghallgatása az Országgyűlés illetékes bizottságaiban.

A szocialista politikus a demokratikus értékek sárba tiprásának nevezte azt, hogy Áder János szerint a rendőrség politikai utasításra cselekedett.

Vadai Ágnes hozzátette: a parlament illetékes bizottságai, amelyekben a Fidesz képviselői is ott ülnek, meg fogják hallgatni a rendőri vezetőket és az illetékes minisztereket, és ezután a bizottságban levonják a megfelelő szakmai konzekvenciákat.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Göndör István, az MSZP frakcióvezetõ-helyettese
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást