Sokan szeretnének a kormánynak ajánlatot tenni

InfoRádió / MTI
2006. október 24. 05:16
Több mint húszan vásárolták meg a tervezett új Kormányzati Negyed elhelyezésére alkalmas terület kiválasztására kiírt pályázat dokumentációját - mondta a kiíró Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) vezérigazgatója.

Zelles Sándor közölte: a dokumentáció megvásárlásának és a javaslatok beadásának határideje október 27., az érdeklődés azonban már most várakozáson felüli.

A Kormányzati Negyed elhelyezésére alkalmas terület kiválasztásáról szóló pályázatot a KVI szeptember 29-én tette közzé.

Az igazgatóság elsősorban a kerületi önkormányzatoktól vár javaslatot, de pályázhat bármely szervezet, vagy személy, ha elképzelését egyezteti a helyi önkormányzattal.

Az igazgatóság a javaslattevőktől azt várja, hogy a dokumentációban részletezett szempontok szerint megvizsgálják, feltárják és indokolják egy adott terület alkalmasságát a Kormányzati Negyed elhelyezésére.

A Fővárosi Önkormányzat közreműködésével zajló eljárás célja, hogy a KVI számára a negyed kialakítására vonatkozó kormányzati döntés előterjesztését megalapozza.

Az új kormányzati negyed kialakításával a kormánynak az a célja, hogy megteremtse az állami szervezet hatékonyabb működtetésének feltételeit.

A fejlesztést a kormány a költségvetést, illetve az államadósságot nem terhelő módon, magánerő bevonásával kívánja végrehajtani.