Gumibottal léptek fel tüntetők ellen a rendőrök

InfoRádió / MTI
2006. október 23. 10:51
A Parlament előtti 56-os ünnepség helyszíne közelében, a hétfő délelőtti zászlófelvonás ideje alatt - az MTI helyszíni tudósítója szerint - gumibottal léptek fel rendőrök demonstrálók egy csoportja, köztük nők és idősek ellen.

A rendőrök a demonstrálók mintegy ötven fős csoportját körbezárták a Szabadság tér egyik sarkánál. Az emberek azt skandálták: "ÁVH, ÁVH".

Széchenyi és a Nádor utca kereszteződésében a rendőrök négy csoportra választották a tüntetőket. Az MTI tudósítójának információi szerint tíz embert elvittek a rendőrök. Az utcán vérző fejű embereket lehetett látni.

Ezzel egy időben több tucat fiatal gyűlt össze a Szent István-bazilikánál. Õk angol nyelvű táblákkal szerettek volna az ünnepség színhelyére vonulni, de a rendőrök - ahogy az egyik tüntető az MTI tudósítójának elmondta - erőszak nélkül, ámde határozottan, távozásra szólították fel őket.

A fiatalok a bazilikánál várják, hogy az ott esetleg elvonuló külföldi vendégeknek mutathassák fel "segítséget kérő" transzparenseiket.