"A sérültek jönnek saját lábon, jönnek mentővel is"

Infostart
2006. október 23. 21:42
A Péterffy Sándor utcai kórház főorvosa az InfoRádióban elmondta, hogy húsz sérültet ápolnak. Kiss László közölte: két súlyos sérültjük van, mindketten gumilövedékektől sérültek meg. Az InfoRádió értesülései szerint két súlyos sérültet ápolnak a Honvéd Kórházban is.

A Péterffy Sándor utcai kórház főorvosa elmondta, hogy az intézményben húsz sérültet ápolnak, jellemzően zúzott, lőtt sebekkel. Kiss László az InfoRádióban közölte: két súlyos, 8 napon túl gyógyuló sérült érkezett a kórházba.

Kiss László közölte: a sérülések nem éles lőszertől, hanem valószínűleg gumilövedéktől származnak. A sérültek többnyire fiatalok, 30-40 évesek - tette hozzá a főorvos.

A sérülteket egyébként több kórház látja el. "Jönnek saját lábon, jönnek mentővel is" - jelentette ki Kiss László az InfoRádióban.

Az InfoRádió értesülései szerint két súlyos sérültet ápolnak a budapesti Honvéd Kórházban is. Mindkettő civil, egyikük a fején, a másik a mellkasán sérült meg. Részletekért kattintson ide!

Hat könnyebb sérültet szállítottak az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézetbe. Flóris István főorvos az InfoRádióban azt mondta: az agyrázkódást szenvedett sérültet két napig bent kell tartaniuk megfigyelésre. Volt, akit agyrázkódással, volt akit fejsérüléssel szállítottak be.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Flóris István, az Országos Baleseti és Sürgõsségi Intézet fõorvosa
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Dr. Kiss László, a Péterfi Sándor utcai kórház fõorvosa
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást