A Fidesz és a KDNP vitanapot akar a történtek miatt

Infostart
2006. október 23. 21:54
A Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt keddre politikai vitanap megtartását kezdeményezi a parlamentben, ahol a hétfői eseményekkel kívánnak foglalkozni.

Halász Zsuzsa, a KDNP szóvivője elmondta: a két párt közös elnökségi ülésén azt a döntést hozta, hogy Rubovszky György frakcióvezető-helyettes még hétfőn éjjel kezdeményezi a házbizottság összehívását.

A szóvivő hozzátette: a házbizottság ülésén kezdeményezik, hogy kedden a parlamentben az eredeti napirendtől eltérően politikai vitanapot tartsanak. Cél a hétfői napon történtek feltárása, a kormány felelősségének megállapítása az atrocitások miatt - mondta Halász Zsuzsa.

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője ezt annyival egészítette ki, hogy reggelre kérték a rendkívüli házbizottsági ülés összehívását, amelyen azt javasolják majd, hogy az október 23-án "történtek tisztázására, az igazság kiderítésére és a felelősség megállapítására kerüljön sor a vitanapon".

Az elmúlt 16 évben ilyen eseményekre nem volt példa, mert ma megmagyarázhatatlan módon gyermekeket, békésen demonstráló fiatalokat, időseket ért rendőri erőszak - indokolta a Fidesz kommunikációs.

Nyakó István, az MSZP szóvivője azt mondta: az MSZP minden házbizottsági és parlamenti ülésen ott volt, az újdonság most az, hogy a Fidesz is el fog jönni.

"Bízunk abban, hogy visszatérnek a Parlament falai közzé, ahol a demokratikus diskurzus kereteit nem egy díszlet adja, hanem a köztársaság legfőbb intézménye, a Parlament" - fogalmazott.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást