A rendőrség "eltüntette" a Kossuth téri tüntetőket - képgaléria!

Infostart
2006. október 21. 16:09
Felépítette a rendőrség a Kossuth téri tüntetőket és az állami ünnepségek helyszínét elválasztó paravánt. A 3 méter magas kordonon forradalmi óriásplakátok láthatók. A demonstrálók mobil állvánnyal próbálnak majd túljárni a rendőrök eszén.

Az utcákról hozott reklám óriásplakátok átragasztásával a forradalom képeit ábrázolja az a paraván, amelyet többtíz méter hosszan állított fel a rendőrség a Kossuth téren. A kordonra azért van szükség, hogy az október 23-i állami ünnepségek résztvevői ne is lássák a tér túlsó felén tüntető tömeget.

A demonstráció egyik szervezője az InfoRádiónak elmondta, a rendőrséggel folytatott konzultációk során nem volt szó paravánról. Takács András hozzátette, túljárnak a rendőrök eszén.

"Megpróbálunk állvánnyal föléjük menni. Hoztunk mobilállványt, igaz, hogy nem nagy mennyiségben, de egy ilyennel megpróbálunk föléjük menni. Ez nem az ünnep megzavarása, mert mi csendben leszünk. Csak szeretnénk tájékoztatni a külföldi vendégeket, hogy mi a bajunk Gyurcsánnyal" - mondta a megmozdulás szervezője.

Takács András hozzátette, március 20-ig van engedélyük a demonstrációra, addig biztosan maradnak a Kossuth téren.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást