A hátukon cipelték a kendert, amikor találkoztak a rendőrökkel

Infostart
2006. október 20. 12:36
Indiai kender ültetvényt számoltak fel a rendőrök Szigetmonostoron. A nyomozók 75 millió forint piaci értékű, kábítószer előállítására alkalmas növényt foglaltak le.

A rendőrök október 16-án kaptak névtelen telefonos bejelentést arról, hogy a Pest megyei település külterületén három ember indiai kendert termeszt. A rendőrök igen nehezen találtak rá az ültetvényre, de amikor feltérképezték a helyszínt, három emberre lettek figyelmesek, akik zsákokat cipeltek a hátukon.

Kiderült, hogy ezekben összesen 7 kilogrammnyi indiai kender volt. A helyszínen 10, már leszüretelt kendercsonkot találtak, valamint 23 ép tövet. Mindezekből összesen 75 ezer adag marihuánát lehetett volna előállítani - mondta az InfoRádióban a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szervezett bűnözés elleni alosztályának vezetője.
A három embert őrizetbe vették, ők részleges beismerő vallomást tettek. De további gyanúsítások is várhatók, mivel ekkora mennyiség értékesítését valószínűleg nem csak a három ember végezte volna - közölte Blitz Miklós.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást