"Miniszter úr, várja Önt a katedra!"

InfoRádió / MTI
2006. október 19. 16:47
A tandíj ellen tiltakozik és valódi felsőoktatási reformok elindítását követeli több mint ezer hallgató a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája szervezésében a budai Várban kezdődött csütörtök délutáni demonstráción.

A tandíj ellen, a valódi felsőoktatási reform mellett tüntet több ezer diák a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája szervezésében a budai Várban.

Legtöbben "Mondj nemet a tandíjra" feliratú pólót viselnek. A transzparenseken többek közt az olvasható: "Miniszter úr, várja önt a katedra!", "Lenin-kormány: tanulni, tanulni, tanulni; magyar kormány: fizetni, fizetni, fizetni".

A rendezők többször hangsúlyozták nem politikai demonstrációt tartanak, a tandíj ellen tüntetnek.

A rendezvényen felszólal a HÖOK elnöke Ekler Gergely, alelnöke Nagy Zoltán, a Liga Szakszervezet képviselője, Kerpen Gábor, a PDSZ elnöke és az európai hallgatói szervezet vezetője.

A HÖOK Dísz téri akcióját az eseményt beharangozó honlap szerint támogatja a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete, a Liga Szakszervezetek, Nagycsaládosok Országos Egyesülete, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, a Magyarországi Szülők Országos Egyesülete, az Országos Szülői Szervezetek Egyeztető Fóruma, a Szülők Egyesülete a Gyermekekért és a Szülők a Hallássérült Gyermekekért Egyesület.