MOK: az egészségügyi tárca megszűntetné a kamarákat

Infostart
2006. október 17. 16:47
Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke szerint mindhárom egészségügyi kamarát megszűntetné az egészségügyi reformtervezet. Mint mondta, a kamarák köztestületi jogosítványok nélküli gittegyletekké válhatnak az önkéntes tagság bevezetése után.

A kamarák működését szabályozó, és a köztestületekhez már el is juttatott törvényjavaslat is szóba került, és ez Éger István szerint nem önkéntessé teszi a kamarai tagságot, hanem megszűnteti a három magyar egészségügyi kamarát. Attól tart, hogy a jövő év elejétől anarchia léphet fel az ágazatban, és a kamarák gittegyletekké válnak köztestületi jogosítványok nélkül.

Balogh Zoltán, az Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke szintén felháborítónak nevezte, hogy az egészségügyi tárca mindenféle egyeztetés nélkül, ahogy fogalmazott, tájékoztatásul küldte a végleges változatot, amely megfosztja a mindössze két éve létrehozott, kifejezetten alulról építkező, átpolitizáltsággal nem vádolható szervezetet megfoszthatják köztestületi jogosítványaitól.

Az egészségügyi tárca folyamatosan politikai bosszúállásra törekszik - mondta Éger István, hozzátéve: a MOK véleménye, hogy ma Magyarországon az egészségügyi kamarák szétverése zajlik, azok tiltakozása ellenére.

A MOK és a szakdolgozói kamara csatlakozott a gyógyszerészek demonstrációjához, amelyet a Olimpiai Parkban szervezetek. Megfogalmazták azt is, hogy keresik a tárgyalásos megegyezés módját is.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást