Kétmilliárd forinttal többe kerül a Fővám téri metróállomás

Infostart
2006. október 16. 17:47
A tervezettnél kétmilliárd forinttal többe kerül a 4-es metró Fővám téri állomásának az építése - mondta az InfoRádiónak Gulyás László, a DBR Metró projektigazgatóság vezetője. A 236 milliárd forintos beruházás 10 százalékos tartalékkeretét azonban várhatóan nemcsak itt, hanem a többi részmunkánál is kimerítik a kivitelezők.

A Fővám téren a metróállomás megépítése mellett egy új aluljárót is ki kell alakítani a Szabadság híd tengelyében, és a mindkét irányba meg kell hosszabbítani a 2-es villamos alagútját.

Ez utóbbira azért van szükség, mert a kerületi szabályozási terv előírta egy összefüggő gyalogos felület kialakítását a Corvinus Egyetem épülete előtt. Ez okozza az eredeti számításokhoz képest a 2 milliárdos többletköltséget - mondta Gulyás László.

A DBR Metró projektigazgatóság vezetője szerint tényleges csúszás emiatt nem fog bekövetkezni. Megjegyezte: az állomásra vonatkozó építési engedély még nincs is meg, így legkorábban jövő év közepén indulhat el a felszíni építkezés.

Ilyen esetekre felkészült a projektigazgatóság, minden szerződésben mintegy 10 százalékos tartalékkeretet biztosítottak az időközben felmerülő pluszköltségekre.

A dolgok természete azt mutatja, hogy a vállalkozóknak ezt általában ki is kell majd használniuk - tette hozzá Gulyás László.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást