Mindenképpen emelik a pedagógusok óraszámát

Infostart
2006. október 13. 13:02
Az oktatási minisztérium nem tud eltekinteni a pedagógusok kötelező óraszámának emelésétől - mondta a tárca államtitkára. Arató Gergely az InfoRádióban hozzátette: a törvény már hatályba lépett, és az óraszámemelés szerepel a konvergenciaprogramban is.

A szocialista politikus a pénteki pedagógusdemonstrációval összefüggésben azt hangsúlyozta, hogy a tárca eddig is folyamatosan tárgyalt az érdekképviseletekkel, és a tervek szerint a megbeszélések a jövőben is folytatódnak.

Pénteken több civil szervezet tiltakozik a közoktatási törvény módosítása miatt. A megmozduláson - az akciót szervező Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete mellett - jelen lesz a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája, a LIGA Szakszervezetek, a Magyar Nevelők és Tanárok Egyesülete, a Keresztény Pedagógusok Szakszervezete és a Keresztény Pedagógus Társaság.

Kerpen Gábor, a PDSZ elnöke korábban azt mondta: céljuk - a közoktatási törvény megváltoztatása mellett -, hogy a kormány üljön velük tárgyalóasztalhoz.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Arató Gergely
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást