Kósa: Gyurcsány szembe köpte a magyarságot

Infostart
2006. október 11. 19:40
Debrecen fideszes polgármestere szerint a miniszterelnök trágár és minősíthetetlen szavakkal "szembe köpte" a magyarságot. Kósa Lajos erről a Fidesz szokásos Kossuth téri nagygyűlésén beszélt, mintegy húszezer ember előtt.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a jobb- és baloldalon egyaránt elvesztette hitelét - jelentette ki a politikus.

"Az ország első embere kiírta magát a demokráciából. (...) Szembe köpött mindnyájunkat, baloldaliakat, jobboldaliakat egyaránt. (...) A magyar választóknak, mindegy, hogy hova adták le szavazatukat ősszel, egyet kell mondaniuk: Gyurcsány Ferenc mondjon le" - hangsúlyozta Kósa Lajos.

Kósa Lajos hangsúlyozta: Gyurcsány Ferenc nélküli politikai konszenzusra van szükség a parlamenti pártok között, mert így lehet megtalálni a kiutat a gazdasági problémákból.

Bárki vezeti az országot, az államkincstár éppolyan üres, óriási politikai hitelre van szükség, hogy meg tudják oldani a problémákat - tette hozzá.

A fideszes politikus kijelentette, hogy senki nem akarja megdönteni az alkotmányos rendet, az utcán megszerezni a hatalmat, ugyanakkor a nagygyűlések lehetséges demokratikus eszközök a miniszterelnök eltávolítására.

"Az utcán még soha nem írtak koherens kormányprogramot. Az utcán még soshasem írtak olyan követeléshalmazt, aminek esélye lett volna kormányzati kompromisszumokat összehozni" - tette hozzá.

Kósa Lajos a kormányfőt beteges hazudozónak nevezte, és újabb Gyurcsány-csomag lehetőségét vázolta fel beszédében, amely ezer milliárdos megszorítást jelent majd.

Ha ez megtörténik, akkor további demostrációkra kerülhet sor, elégedetlenségükben utcára vonulhatnak a pedagógusok, az orvosok, a rendőrök és diákok - mutatott rá.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást