Fidesz-vádirat a kormány ellen a Kossuth téren

Infostart
2006. október 7. 18:20
A pénteken meghirdetett folyamatos Fidesz-demonstráció második napján Áder János tartott beszédet a Kossuth téren. Az ellenzéki politikus vádiratot fogalmazott meg a kormány ellen.

Akárcsak pénteken, ezúttal is megtelt a Kossuth tér a Fidesz gyűlésén. Orbán Viktor, a párt elnöke pénteken jelentette be, hogy a párt minden délután demonstrációt tart a Parlament előtt, a miniszterelnök távozását követelve.

Áder János vádiratot fogalmazott meg a kormánnyal szemben. A Fidesz parlamenti képviselője szerint Gyurcsány Ferenc kormánya okolható a növekvő munkanélküliség, a nagy államadósság, a magas költségvetési hiány miatt. Emellett a kormány politikája miatt morális válságba került az ország.

Az ellenzéki politikus hangsúlyozta: hiba volt megszüntetni az Orbán-kormány programjait, amelyek jól működtek.

Gyurcsány Ferenc nem vállal sem politikai, sem anyagi felelősséget a tetteiért - jelentette ki Áder János.

A Fidesz képviselője hozzátette: a Gyurcsány-kormány alatt Magyarország sereghajtó lett az Európai Unióban.

A rendezvényen Kerényi Imre rendező a kormánnyal kapcsolatos álhíreket olvasott fel, amelyek nagy derültséget keltettek a közönségben.

Felszólalt a Fidelitas elnöke is, aki élesen kritizálta a tandíj bevezetését.

Nyakó István, az MSZP szóvivője Áder János szavaira reagálva azt mondta: a parlamenti demokrácián esett sérelem az, hogy az Országgyűlés alelnöke nem a parlamentben szól hozzá az ország közügyeihez, hanem az utcán.

A politikus a Fidesz kezdeményezével összefüggésben úgy foglamazott: százhatvanhárom részesre szánt szappanopera kezdődött tegnap, de már ma unalmassá vált.