Fidesz: Gyurcsány továbbra sem mond igazat

Infostart
2006. október 7. 12:31
A Fidesz alelnöke szerint a kormányfő pénteki parlamenti beszéde újabb bizonyíték arra, hogy Gyurcsány Ferenc továbbra sem mond igazat, és továbbra sincs őszinte beszéd a gazdaságpolitikai kérdésekben.

Varga Mihály álláspontját indokolva az InfoRádióban úgy fogalmazott: a miniszterelnök az Országgyűlésben visszautasította, hogy az előző kabinet adatokat hamisított volna, pedig balatonőszödi beszédében elismerte, hogy másfél-két évig hazudtak és trükkök százaival titkolták el az államháztartás valós helyzetét.

Az Orbán-kormány pénzügyminisztere szerint az első Gyurcsány-kabinet trükköket alkalmazott például az autópálya építések elszámolásában, a konvergenciaprogramban, az államháztartási hiány mértékének megállapításában.

Ha Gyurcsány Ferenc igazat mondana, akkor Magyarországnak nem kellett volna módosítania azokat az adatokat, amelyeket az Európai Uniónak, illetve az Európai Központi Banknak szolgáltatott - tette hozzá a politikus.

Varga Mihály szerint ennek az az oka, hogy Veres János a választások előtt letiltotta a prognóziskészítést a Pénzügyminisztériumban, holott erre az államháztartási törvény kötelezte volna.

Gyurcsány Ferenc ugyanott tart, ahol korábban, továbbra sincs őszinte beszéd a gazdaságpolitikai kérdésekben - fogalmazott a Fidesz alelnöke.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást