A Kossuth tériek Orbánnal egyeztetnének

InfoRádió / MTI
2006. október 3. 13:45
Levélben kezdeményeztek egyeztető tárgyalást Orbán Viktorral, a Fidesz elnökével a Kossuth téri tüntetés szervezői - közölték a kezdeményezők.

"Meggyőződésünk, hogy a Kossuth téri erkölcsi forradalom, mint a magyar nép elemi erejű megmozdulása, jelentős mértékben hozzájárult a balliberális pártok katasztrofális vereségéhez az önkormányzati választásokon. Mindezek alapján a nemzeti egység mindenekfelett álló fenntartása érdekében ezennel egyeztető tárgyalást kezdeményezünk a 2006. október hó 6. napjára tervezett Kossuth téri nagygyűlésünkkel kapcsolatban" - olvasható levélben.

Molnár Tamás, a Magyar Nemzeti Bizottság 2006. ügyvivője úgy fogalmazott, hogy Orbán Viktor 72 órára szóló ultimátuma miatt "helyzet van a Kossuth téren".

Hozzátette: nagy örömmel fogadják a legnagyobb ellenzéki párt nagygyűlését, mivel nem akarják, hogy a tüntetés egy szűk szubkultúra tiltakozása legyen.

Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke a Duna Televízióban korábban közölte: elképzelhető az egyeztetés pártja péntekre tervezett rendezvényéről a tüntetőkkel.

"Minden nap van egyeztetés, hiszen minden nap ott vannak a Fidesz tagjai, képviselői közöttük, szolidaritásunkat kifejeztük, ilyen nagy tárgyalások nem folytak", de ha elérkezik az idő, elképzelhető az egyeztetés - mondta.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást