KDNP: a Gyurcsány-kormány mindenkinek az idegeire fog menni

Infostart
2006. szeptember 27. 12:39
Kiszivárgott információk szerint jövőre több mint 90 milliárd forinttal csökkentené a kormány az Egészségügyi Minisztérium kiadási előirányzata - állítja a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezető-helyettese. Soltész Miklós az InfoRádiónak elmondta: a tárca a hiányt háttérintézmények, például az idegsebészeti intézet épületének eladásából kívánja finanszírozni.

A KDNP frakcióvezető-helyettese elmondta: információik szerint a háttérben már folynak is tárgyalások az ingatlanok értékesítéséről. Soltész Miklós konkrét példaként az Országos Idegsebészeti Tudományos Intézetet és az Országos Gyógyintézeti Központot említette. Elmondása szerint a szaktárca többek között ezeket akarja megszüntetni, illetve más intézménybe bevonni.

Mivel nagy értékű ingatlanokról van szó Soltész Miklós szerint még az ingatlanspekuláció is felmerül. Az idegsebészeti intézet kapcsán a KDNP frakcióvezető-helyettese megjegyezte: nagy kérdés, hogy miért pont ezt a nagyhírű intézményt kell megszüntetni.

"A Gyurcsány-kormány az idegeinkre megy" - hangoztatta az ügy kapcsán kitalált jelmondatot Soltész Miklós, aki szerint idővel a kormány "mindenkinek az idegeire fog menni, még azoknak is, akik most még ezt nem ismerik fel. Majd a gázárak, a távhő és az egyéb szolgáltatások drasztikus áremelése után rájönnek, hogy a reform az nem reform, hanem megszorítás".


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást