Kuncze: az események elbizonytalanítják a befektetőket

Infostart
2006. szeptember 25. 15:58
Az SZDSZ elnöke szerint elbizonytalaníthatja a befektetőket, és ronthatja az ország megítélését mindaz, ami most Magyarországon történik. Kuncze Gábor az InfoRádiónak azt mondta: pártjának soha nem voltak populista ígéretei, de kormányra kerüléskor kompromisszumokat kell kötni. A közösen elfogadott programért vállalják a felelősséget.

"Nem szeretnék ebbe a hazugságosdi versenybe beszállni, mert egyrészt azt sem gondolom, hogy minden politikus mindig hazudik, és azt sem, hogy minden politikus mindig igazat mond. A Szabad Demokraták Szövetsége igyekszik mindig olyan javaslatokkal előállni, amelyek megvalósíthatóságáról meg van győződve, és ha valaki az elmúlt 16 évben végignézi az SZDSZ-programokat, akkor azért azokban nem lát populista, demagóg, és egyébként eleve teljesíthetetlen ígéreteket" - hangsúlyozta Kuncze Gábor.

Az SZDSZ elnöke megjegyezte: amikor kormányra kerülnek, akkor mindig kompromisszumokat kell kötni. A kormányzati felelősséget firtató kérdésre Kuncze Gábor kijelentette: az SZDSZ a koalíciós felelősséget a közös program megvalósításában látja.

A Fidesz gazdaságpolitikai programja kapcsán a szabad demokraták elnöke úgy fogalmazott: "Orbán Viktor javaslatai blöffök, amelyek rövid távon vezethetnek a gazdaság teljes összeomlásához. Hogy ezeket ő mennyire nem gondolja komolyan, az is mutatja, hogy ugyanezzel kampányolt 1998-ban, és bár akkor egy nagyon jó helyzetben lévő költségvetést vett át, akkor sem hajtott végre sem egyszeri nagy arányú adó- és járulékcsökkentést, sem a beígért 400 százalékos béremelést az egészségügyben" - emlékeztetett Kuncze Gábor.

Arra a felvetésre, hogy nem is lett 10 százalékos az államháztartási hiány, az SZDSZ elnöke kijelentette: az államháztartás hiánya valójában 9,6 százalékos volt, amikor 2002-ben átvették a kormányzást.

Papíron azért volt csak kevesebb, mert Orbán Viktor több százaléknyi állami kiadást egyszerűen a költségvetésen kívülre vitt, ami az uniós gyakorlatban azonban megengedhetetlen - közölte.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást