Tömegoszlatás a Magyar Rádiónál is

Infostart
2006. szeptember 20. 01:47
Gyalogos rohammal szorítottak ki a rendőrök néhány tucat tüntetőt a Magyar Rádió elől a Bródy Sándor utcában kedden éjfélkor. A közszolgálati rádiót fémkordon és körülbelül ötven rendőr, valamint egy járó motorú, vízágyúval felszerelt autó védi, de az utóbbit még nem kellett használni - mondta el az InfoRádió helyszínen tartózkodó tudósítója.

Egy nőt, aki nem állt félre és lökdösni kezdte a rendőröket, a rohamosztagosok a földre gyűrtek, majd kiszorították a Múzeum körútra a fiatal tüntetőket, akik elszaladtak a Kálvin tér irányába.

A rohamosztag - amelynek tagjait mára már gázálarccal is felszerelték - megtorpant a Múzeum körútnál, majd hátrafelé lépegetve visszavonult a Magyar Rádióig. Az egyik rendőr közelről filmezte az arra járókat és az újságírókat.

Az InfoRádió tudósítójának beszámolója szerint a rendőrök nagyon feszültek, felszólították az újságírókat, hogy azok ne menjenek utánuk és a televízióstábok ne forgassanak.

Egy kisebb rendőrosztag később kirohant a Rákóczi úthoz, ahol rövid ideig kordont képeztek, vélhetően arra számítva, hogy a Köztársaság tér felől menekülő tüntetők a Magyar Rádió felé veszik az irányt. Ez nem történt meg, ezért a rendőrök visszavonultak a Bródy Sándor utcába.

Közben a Múzeum körút és a Bródy Sándor utca torkolatánál három mentőautó parkolt le, a mentősök készenlétben állnak.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást