Kósa: "most a Fidesznek kellene meghátrálnia? Nem hiszem!"

Infostart
2006. szeptember 20. 17:17
Debrecenben a fideszes polgármester is aktív résztvevője a kormányellenes demonstrációknak, úgy véli ugyanis, hogy a város vezetőjeként szólnia kellett a tiltakozókhoz. Kósa Lajos helyesli, hogy a Fidesz nem hátrál meg, és megtartja a szombati nagygyűlést a budapesti Hősök terén.

Kósa Lajos az InfoRádióban kijelentette: azért mondott beszédet a debreceni demonstráción, hogy polgármesterként elmondja: a város vezetése hogyan viszonyul a megmozdulásokhoz.

"Lehet, hogy Demszky Gábor nem érzi a fővárost magáénak, és úgy gondolja, hogy ha a fővárosban ilyen események vannak, neki nincs dolga, de Debrecen egy másik város, itt van a városnak vezetése, gazdája" - hangsúlyozta Kósa Lajos.

"Kimentem a tüntetőkhöz és azt mondtam: tüntetni lehet, még azonosulni is tudok azzal, ami mondanak, mert Gyurcsány Ferenc valóban persona non gratává vált... de ettől függetlenül csak törvényesen, csak rendben, csak fegyelemmel, csak normális eszközökkel lehet a politikai véleményeket kifejezni" - idézte fel Kósa Lajos.

Debrecen polgármestere hozzátette: külön kérte, hogy nehogy eszébe jusson bárkinek bármit csinálni a szocialisták székházánál. Az ugyanis a városé, az önkormányzattól bérli az MSZP, "hát nehogy már Debrecen vagyonában tegyenek kárt" - mondta Kósa Lajos, aki kedd esti beszédében kijelentette: a rendőrkapitánnyal vállvetve fogja megvédeni a szocialista székházat, ha kell.

Arra a kérdésre, hogy mit gondol arról, hogy a Fidesz a jelenlegi helyzetben is megtartja szombati nagygyűlését, Kósa Lajos úgy fogalmazott: "ezt a nagygyűlést 4 hónapja meghirdette a párt. Most a Fidesznek kellene meghátrálni? Nem hiszem."


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást