Figyelmeztető SMS: "a tv-nél vagyunk, óriási balhé lesz"

Infostart
2006. szeptember 20. 10:42
A szakhatóságokat hétfő éjjel negyed 11 kor értesítették az MTV székházát védő cég munkatársai arról, hogy baj lesz - írta a hvg.hu. A lapnak ifj. Lasz György, a cég vezetője azt mondta, hogy a rendőrök egy-egy visszatámadás után hagyták a huligánokat újraszerveződni.

A hvg.hu információi szerint az MTV székházát védő In-Kal Security emberei már este negyed tizenegy és fél tizenegy között figyelmeztették a szakhatóságokat a várható támadásról, ám a rendőrség ennek ellenére sem mozgósított komolyabb erőket a helyszínre.
/>
/>A tüntetők között mozgó, úgynevezett információt gyűjtő ember a következő SMS-t küldte az egyik vezető biztonsági szakembernek: "elindultunk a Nádor utca felé, a tv-nél vagyunk, óriási balhé lesz 2-3 perc".
/>
/>Garamvölgyi László az InfoRádióban azt mondta, kedd reggel négy óra körül tudták normalizálni a helyzetet.
/>
/>Éjszaka felgyújtottak több autót, égett az MTV székház is. A tüntetők közül többen bejutottak az épületbe, és órákon keresztül gyakorlatilag szabad rablás folyt az MTV-ben. A tv-elnök szerint több 10 millió forintos kárt okoztak a tüntetők.
/>
/>Az ostromlók 99 százalékban ismert Ferencváros-, Újpest- és Diósgyőr-szurkolók, szinte név szerint ismerjük őket - nyilatkozta a hvg.hu nak az In-Kal security ügyvezető igazgatója.
/>
/>Ifj. Lasz György szerint a randalírozók azért foglalhatták el a székházat, mert gyorsabbak voltak a rendőröknél.
/>
/>A legnagyobb probléma az volt, hogy a rendőrök egy-egy visszatámadás után hagyták a huligánokat újraszerveződni. Elkezdték az intézkedést, majd meghátráltak az egyenruhások - tette hozzá a biztonsági cég vezetője.
/>
/>Lasz György úgy látja, bizonyos szempontból érthető ez a technika, mivel hátuk mögött felsorakozó erősítés nélkül egy teljesen végigvitt akció könnyen kudarcba fulladhat.