Orbán: Gyurcsány megkérdőjelezte az egész rendszerváltást!

Infostart
2006. szeptember 19. 23:02
Orbán Viktor nem érzi magát felelősnek a politikai-gazdasági válsághelyzet kialakulásáért. A Fidesz elnöke szerint az utcai megmozdulások oka Gyurcsány Ferenc kormányfő magatartása.

Orbán Viktor volt miniszterelnök emlékeztetett arra, hogy Gyurcsány Ferenc morális felelősségére már Sólyom László köztársasági elnök is rámutatott.

Orbán Viktor szerint a Magyar Televízió megrohamozásának okait csak azután kell megállapítani, amikor az Országgyűlés szakbizottságai elkészültek a jelentésükkel.

A Fidesz elnöke elhatárolódott pártja országgyűlési képviselője, az '56-os halálraítélt Wittner Mária a Kossuth téren tett kijelentésétől, hogy Budapesten forradalom van. Ugyanakkor nyomatékosította: nem ez vezetett a Magyar Televízió ostromához. Megismételte, hogy pártja elítéli az erőszakot.

A Fidesz számára most az október elsejei választás a legfontosabb, amikor az emberek megvonhatják a bizalmat a kormánytól, amely illegtim és becsapta őket - mondta Orbán Viktor, aki arcátlanságnak nevezve a kormány hazudozását. Azt mondta: ha az emberek úgy szavaznak, akkor október másodikán az MSZP még menesztheti a miniszterelnököt, visszavonhatja a Gyurcsány-csomagot, és szakértői kormányt alakíthat.

"El kell dönteni, elvárás-e a magyar miniszterelnökkel szemben, hogy demokrata legyen" - fogalmazott a Fidesz elnöke, aki szerint Gyurcsány Ferenc az egész rendszerváltás értelmét kérdőjelezte meg, amikor azt mondta, hogy az elmúlt 16 év hazugságokkal telt.

Hozzátette: ha pártja most kormányon lenne, akkor először megkeresné a felelősöket, majd megszorítások helyett az adók és a járulékok csökkentésével erősítené meg a gazdaságot.

Orbán Viktor azt ígérte, hogy a Fidesz visszaadja az ország önbecsülését és megvédi őket az erőszaktól, illetve a hazugságoktól.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást