Főleg a kődobálás okozott sérüléseket az MTV előtti összecsapásban

Infostart
2006. szeptember 19. 13:03
A hétfő éjszakai budapesti megmozdulásokban több mint 150 ember sérült meg, többségük rendőr. Sokakat jelenleg is kórházban ápolnak. Az életveszélyes sérülésekkel kórházba szállított rendőr állapota stabilizálódott.

A Honvéd kórházba 104 rendőrt szállítottak, közülük 11-et még mindig a kórházban ápolnak. Az intézmény orvos ezredese Zsíros Lajos az InfoRádiónak azt mondta: egy rendőrt életveszélyes állapotban szállítottak kórházba. A nyílt koponya-csonttörést szenvedett rendőrt megoperálták, és állapota stabilizálódott.

Zsíros Lajos szerint egyébként a sérülések döntő többségét a tüntetők által dobált kövek okozták.

A Péterffy Sándor utcai kórházba 27 sérültet szállítottak a hétfő este folyamán. Három sérültet még kórházban ápolnak - mondta a baleseti sebészeti osztály vezetője. Sárvári András hozzátette: egyikük füstmérgezés miatt került kórházba.

A sérültek nagy része nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, őket ambulánsan látták el. Orvosból nem volt hiány, mivel a mentőszolgálat előre jelezte, hogy várhatóan sok sérültet szállítanak a kórházba, így idejében értesíteni tudták kollégáikat - tette hozzá Sárvári András.

A sérültek egy részét a Merényi Gusztáv kórházba szállítottak, de azt ott lévők állapotáról nem nyilatkozott az intézmény illetékese.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást