MSZP tagozatvezető: Gyurcsány "tökéletesen alkalmatlan"

Infostart
2006. szeptember 18. 10:37
Az elhangzottakkal a kormányzat és a miniszterelnök tökéletes alkalmatlansági bizonyítványt állított ki magáról - véli Gazsó Ferenc. Az MSZP társadalompolitikai tagozatának tiszteletbeli elnöke az InfoRádióban úgy fogalmazott: ez egy diktatúrában elmegy, de demokratikus körülmények között elfogadhatatlan.

Nyilvánvalóan arról van szó, hogy demokratikus körülmények között egy kormányzat nem engedheti meg magának azt, hogy az embereket tudatosan, szándékosan és folyamatosan félretájékoztassa, félrevezesse. Ez ugyanis magának a demokratikus működésmódnak az alapelveivel nem egyeztethető össze - hangsúlyozta Gazsó Ferenc.

Az MSZP társadalompolitikai tagozatának tiszteletbeli elnöke szerint "egy tökéletes alkalmatlanságról van szó ebben az esetben, annak a meg nem értéséről, hogy meghatározott társadalmi körülmények között vannak dolgok, amelyeket egyszerűen nem lehet megcsinálni."

Ez egy diktatúrában elmegy, hogy a diktátorok, a hatalmat bitorlók azt csinálnak amit akarnak, hazudnak, félrevezetik, becsapják, megfélemlítik az embereket. Ez demokratikus körülmények között elfogadhatatlan" - vélekedett Gazsó Ferenc.

A lényeg az, hogy ami történt azt nagyon súlyosan kell megítélni és értékelni - jelentette ki a baloldali szociológus.

Gazsó Ferenc tökéletes cinizmusnak nevezte a nyilvánosságra került Gyurcsány-beszéd azon mondatát, miszerint "Lehet tüntetni a Parlament előtt. Előbb-utóbb megunják, hazamennek."

Az MSZP társadalompolitikai tagozatának tiszteletbeli elnöke szerint a miniszterelnök egész magatartását ez a cinizmus jellemzi, "hogy 'én úgyis azt csinálok, amit akarok, a lényeg az, hogy megszerezzem a választásokon a felhatalmazást, és azután a hatalom megtartása érdekében néha teszek talán engedményeket, de igazából nem érdekel sem a választók véleménye, sem a társadalmi közvélekedés, semmi sem, csak a hatalom és a saját elképzeléseim tűzön-vízen keresztül történő realizálása'".

"Erre mondom azt, hogy ez a demokratikus attitűdök teljes hiányáról tanúskodik" - mutatott rá Gazsó Ferenc.

Gazsó Ferenc - Schlett István politológussal együtt - az InfoRádió Aréna című műsorának hétfő esti vendége lesz. A téma: a miniszterelnöki beszéd nyilvánosságra kerülése után kitört belpolitikai vihar.