Megnevezte jelöltjét a Legfőbb Ügyész posztjára az államfő

InfoRádió / MTI
2006. szeptember 18. 12:20
A köztársasági elnök Kovács Tamás katonai főügyészt jelöli legfőbb ügyésznek. Mind az öt parlamenti párt frakció vezetője úgy nyilatkozott: támogatólag terjeszti képviselőcsoportja elé az államfő javaslatát.

Sólyom László, miután bemutatta jelöltjét a parlamenti pártok frakcióvezetőinek, kijelentette: meg van győződve arról, hogy a katonai főügyész alkalmas a legfőbb ügyészi posztra, ugyanis 16 éve a legfőbb ügyész helyettese is.

A köztársasági elnök elmondta: Kovács Tamás személyében garanciát lát arra, hogy biztosítani fogja a legfőbb ügyészség pártatlanságát és függetlenségét.

Az államfő megjegyezte: jelöltjéről egyeztetett az Ügyészek Országos Egyesületével is, amely támogatta Kovács Tamás jelölését.
Sólyom László másodszor állít jelöltet a posztra, miután Polt Péter hatéves mandátuma május 16-án lejárt.

Az államfő először Horányi Miklóst, a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség vezetőjét jelölte a tisztségre, akit azonban az Országgyűlés július 3-án nem szavazott meg.

A parlamenti pártok frakcióvezetői most úgy nyilatkoztak: támogatólag terjesztik a képviselőcsoportok elé az államfő javaslatát.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
A legfõbb ügyész életrajza
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást