Gyurcsány: van amikor az embert elkapja a hév

Infostart
2006. szeptember 17. 19:21
Elismerte Gyurcsány Ferenc Győrött, hogy ő mondta a sajtónak kiszivárgott, önkritikus mondatokat az MSZP-frakció balatonőszödi összejövetelen. A kormányfő egy győri lakossági fórum után, újságíróknak azt mondta, "az egész magyar politikai elit a hazugság csapdájába esett. Ebből a csapdából a magyar baloldal kitört, és kitörni készül".

Gyurcsány Ferenc szerint a nyilvánosságra került felvételen "nagyjából ugyanazt a beismerést teszi meg", amelyről az elmúlt 3-4 hónapban folyamatosan beszél a nyilvánosság előtt is, és amiről Kuncze Gábor szabad demokrata pártelnök is szinte minden héten megemlékezik a parlamentben - közölte a Független Hírügynökség.

Gyurcsány Ferenc úgy látja: az elmúlt 6-8 év arról szólt, hogy a politikusok folyamatosan "egymásra licitálnak".

A kormányfő szerint évek óta "művilágot ígér a politikai elit, és abba a hitbe ringatják az embereket, hogy nem kell közösen semmit tenni, (....) majd jön a jó király, aki megold mindent".

Gyurcsány Ferenc szerint "leszámoltak a politikai elit nagy hazugságaival, legalábbis ami a kormányoldalt illeti. A jobboldal ugyanis szerinte még mindig ebben él.

"Van amikor az embert elkapja a hév" - fogalmazott Gyurcsány az őt kérdező újságíróknak a nyilvánosságra került hangfelvétel stílusa kapcsán.

A mondatok egy nem nyilvános beszélgetésen hangzottak el, ahol nyilvánvalóan másképp fogalmaz az ember, ha tele van vággyal, hogy megértesse gondolatait fogalmazott a miniszterelnök.

Gyurcsány nem bánja

Gyurcsány Ferenc a TV2 Napló című műsorának azt mondta: nem baj, hogy kikerült a felvétel. Hozzátette: nem fogja kutatni, hogy miként került nyilvánosságra a felvétel.

A miniszterelnök elmondta: határozott szándék van benne arra, hogy kilépjen a Magyarországot évek óta felemésztő politikai csapdából.

A kormányfő közölte: nem törődött azzal, hogy egy ilyen lépés megtépázza politikai népszerűségét.