Gyurcsány: a politikában a szó fegyver

Infostart
2006. szeptember 17. 19:29
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök blogjában múlt csütörtökön arról elmélkedett, hogy a felelőtlen szavakból felelőtlen tettek lesznek, ezért azokkal kellő óvatossággal kell bánni.

Gyurcsány Ferenc kormányfő szeptember 14-ei, csütörtöki bejegyzésében a politikai kijelentésekkel kapcsolatban úgy fogalmazott: ezernyi példa van arra, hogy a szavakból később tettek lesznek.

"A felelőtlen szavakból felelőtlen tettek. Az uszító szavakból önmagát felmentő indulat, az agresszív szavakból támadás. A politikában a szó fegyver. Minden fegyverrel csínján kell bánni. Kellő óvatossággal, kellő körültekintéssel kell bánni a szavakkal. A politikusok időnként mondanak rossz és buta mondatokat, félreérthető megjegyzéseket. Mi tagadás én is mondtam meggondolatlanságból, vagy a pillanat hevében olyat, amit az ember egyébként nem mondana, nem egy esetben utólag én magam is kritikával illettem saját mondataimat. (...) Azzal kezdtem, hogy a szó fegyver, muszáj hozzátennem: nem csak köz- hanem önveszélyes fegyver is" - írta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök blogjában.

(A teljes bejegyzést elolvashatja itt.)