Fegyver, lőszer, rabolt holmi egy elhagyott kocsiban

InfoRádió / MTI
2006. szeptember 16. 16:38
Lőfegyvert, hozzá tartozó lőszert és egyéb, betörésből származó tárgyakat találtak szombaton hajnalban egy elhagyott gépkocsiban Nyárlőrinc közelében - közölte a rendőrség.

A szolgálatot teljesítő polgárőrök láttak meg éjfél körül egy utánfutót vontató személygépkocsit Nyárlőrinc belterületén, de szem elől tévesztették - mondta Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Rákosi Mihály alezredes ismertetése szerint röviddel később a helyszínre érkező többi polgárőr segítségével Nyárlőrinc mellett megtalálták a nyitott állapotban, bekapcsolva hagyott világítással álló gépkocsit és értesítették a körzeti rendőrt.

Csőre töltött fegyver az elhagyott kocsiban

A helyi körzeti megbízott a gépjárművet átvizsgálta és a gépkocsi csomagtartójában és az utánfutón vélhetően betörésből származó tárgyakat talált. Az autó átvizsgálása során egy darab Zbrojovka típusú, 6,35 kaliberű éles lőfegyver, valamint a fenti fegyverhez való, illetve más kaliberű fegyverhez tartózó több doboz, mintegy 100 darab lőszer került elő.

A rendőrség ismeretlen tettes ellen lopás, valamint visszaélés lőfegyverrel és lőszerrel bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.