Szijjártó: tömegesen mondják fel lakáshiteleiket az emberek

InfoRádió / MTI
2006. szeptember 14. 11:48
A Fidesz szóvivője szerint megbukott a kormány gazdaságpolitikája, és ez egyre több családot visz csődbe.

A napokban már ötezer családnak kellett feladnia lakáshitelét, és összesen 100 milliárd forint áll problémás lakáshitelekben, de 20 ezer autóhitel-szerződést is felbontottak - közölte Szijjártó Péter.

Szerinte a kormány a gazdaságpolitikájának elégtelensége és alkalmatlansága már a családok mindennapi életében is látszik, annak ellenére, hogy például a gázáremelés vagy tandíj még nem is érzeteti hatását.

Ezért a kormány és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a felelős - hangsúlyozta a Fidesz kommunikációs vezetője.

Gyurcsány Ferencnek a Figyelőben megjelent interjújára utalva azt mondta: a kormányfő beismerte, hogy megbukott a kormány politikája, azonban "cinikus és arcátlan" módon ezért az utóbbi hat évet teszi felelőssé.

A miniszterelnök a Figyelőnek adott csütörtöki interjújában arról beszélt, hogy 2000 óta mindegyik kormány túllépte a célul kitűzött deficitet, így nem önmagában a pénzügyminiszterek alkalmasságával, hanem a politikának és az azt szolgáló intézményrendszernek a magalapozottságával van a baj.

Szijjártó Péter szerint nem igaz ez az érvelés, hiszen 2001-ben a költségvetés hiánya a parlament által elfogadott mértékű volt.

Felhívta a figyelmet arra, hogy egy szerdán közzétett, hatvan ország bérnövekedését vizsgáló nemzetközi elemzés szerint Magyarországon jövőre Ukrajnával azonos szintű reálbércsökkenés lesz.