Az uniós források és jelzésértékű eredmény

InfoRádió / MTI
2006. szeptember 14. 20:34
A következő hét évben érkező uniós források megfelelő felhasználását nevezte az októberi önkormányzati választások tétjének az SZDSZ elnöke. A Fidesz szerint a végeredmény jelzés értékű lesz.

Kuncze Gábor Pécsett emlékeztetett arra, hogy Magyarország annyi pénzhez jut, amennyiből a következő időszakban teljesen átalakulhat.

Az SZDSZ elnöke úgy fogalmazott: nem mindegy, hogy egy település hogyan készít elő a fejlesztéseket és azokat milyen célokra használja fel.

A Fidesz szerint nem teremtene abszurd helyzetet győzelmük

Közben a Fidesz frakcióvezetője Zalaegerszegen arról beszélt: az önkormányzati választások kimenetele jelzés a mindenkori kormány számára arról, hogy helyes úton jár-e.

Navracsics Tibor úgy vélte, ha a Fidesz és szövetségesei az önkormányzatok nagyobb hányadában többségbe kerülnének, az nem teremtene abszurd helyzetet, mivel az állam által ellátandó szolgáltatások 80 százalékát az önkormányzatok végzik.

A pártja által tervezett országos önkormányzati testület létrehozásáról Navracsics Tibor úgy fogalmazott: az csak a Nemzeti Fejlesztési Terv végrehajtása és a költségvetés ügyében rendelkezne vétójoggal.