Képek a tűzoltótragédia helyszínéről

Infostart
2006. szeptember 13. 19:06
Független szakértői vizsgálatot kezdeményez a műegyetemi tűz kapcsán a fővárosi önkormányzat városrendészeti bizottságának elnöke. Danielisz Béla kifogásolja, hogy az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az eset kapcsán lefolytatott vizsgálat eredményeiről először nem a tűzoltóságot fenntartó önkormányzat illetékeseit értesítette, hanem a sajtót.

Az OKF, amely a szakmai felügyeletet gyakorolja, és a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szakmai álláspontja ebben a nagyon súlyos ügyben nem egyezik.

Ezt nem lehet máshogy feloldani, mint független vizsgálattal - indokolta kezdeményezését az InfoRádióban Danielisz Béla.

A városrendészeti bizottság elnöke hozzátette: a rendelkezésére álló információk alapján semmiképpen sem tudja elfogadni és alátámasztottnak tekinteni az OKF vizsgálatának eredményét.

A vizsgálat egyébként több szakmai hibát is megállapított a három tűzoltó életét követelő műegyetemi tűz oltása kapcsán.

Úgy gondolom, hogy a tűzoltók alulképzettségére hivatkozni nem csak szakmaiatlan, de kegyeletsértő is - hangsúlyozta Danielisz Béla.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást