A benzinkutas ad tájékoztatást a gyógyszerekről?

Infostart
2006. szeptember 12. 11:33
Az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára szerint a vásárlók jól járnak azzal, ha a vény nélkül kapható gyógyszereket a boltokban is megvehetik, hiszen ott nem számolnak fel például ügyeleti díjat.

A szervezet főtitkára az InfoRádióban azt mondta: támogatják a kormány arra vonatkozó tervét, hogy ABC-ben, benzinkúton és vegyi áru boltokban is lehessen bizonyos vény nélkül kapható gyógyszereket árusítani.

Vámos György szerint a betegek itt is megkaphatják a megfelelő tájékoztatást, hiszen a készítményekhez írásbeli tájékoztatót mellékelnek a gyártók. Mint mondta, kétségtelen, hogy a patikusok felkészültebbek, de a gyártók által adott tájékoztatótól ők sem térhetnek el.

Szerinte azonban a betegek jóval ritkábban fognak tájékoztatást kérni a gyógyszerekről, mint azt most sokan gondolják, mert legtöbbször olyan készítményeket fognak megvenni, amelyeket már jól ismernek.

A hamisított, vagy csempészett gyógyszerek megjelenéséről szóló félelmeket a szervezet főtitkára nevetségesnek tartotta.

Mint mondta, az biztos, hogy a piacon nagyobb verseny lesz, amelyben mindenkinek az lesz az érdeke, hogy ne hárítson többletterheket a vásárlókra.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást