Áder: az ígéret szép szó, ha megtartják, úgy jó

InfoRádió / MTI
2006. szeptember 11. 21:21
Az MSZP választási ígéreteit és a konvergenciaprogramot hasonlította össze a parlament fideszes alelnöke a Békés megyei Szarvason. Áder János úgy fogalmazott: a kettő köszönő viszonyban sincs egymással.

Az ellenzéki politikus példaként említette, hogy kormánypárti képviselők az év elején még arról beszéltek, hogy eljött az árstabilitás időszaka, a konvergenciaprogramban viszont az olvasható, hogy jövőre az eredetileg tervezett háromszorosára nő az infláció.

"Ha valaki egy hosszú vándorútra kelt áprilisban és most visszatért szeptemberben, az a benyomása, mintha nem ugyanabba az országba érkezett volna. Mintha az áprilisi választási ígéretek és a mostani, az úgynevezett konvergenciaprogramban megfogalmazott célok és jövőkép köszönő viszonyban sem lennének egymással" - mondta Áder János Szarvason.

A fideszes politikus hozzátette: Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a most kezdődött parlamenti ciklusban 400 ezer új munkahelyet ígért, a kormány által összeállított program alapján viszont szerinte a következő öt évben stagnáló lesz a munkanélküliség.