A Fidesz konkrét javaslatokat vár az egészségügyi minisztertől

Infostart
2006. szeptember 10. 11:26
Javaslatokat vár a Fidesz az egészségügyi minisztertől, amelyek már rövid távon biztosíthatják a kórházak finanszírozását.

Cser-Palkovics András, az ellenzéki párt helyettes szóvivője elmondta: a jövő héten kezdeményezik az Országgyűlés Egészségügyi bizottságának rendkívüli ülését, és azon hallgatnák meg Molnár Lajost.

Hozzátette: a tanácskozásra az egészségügyi szakmai szervezetek, a kamarák, a szövetségek, a szakszervezetek, valamint az önkormányzati testületek vezető képviselői is meghívást kapnának.

A politikus úgy vélte: a kormány intézkedései nem tekinthetők egészségügyi reformnak és szerinte vissza kellene vonni a Gyurcsány-csomag egészségügyre vonatkozó pontjait.

Kökény Mihály, a testület szocialista alelnöke erre reagálva azt mondta: kész egyeztetéseket folytatni a bizottsági ülés időpontjáról, ha házszabályszerű kezdeményezés érkezik.

Elképzelhetőnek tartja, hogy a parlament szeptember 18-19-ére összehívott üléséhez illeszkedve lesz bizottsági ülés. Megjegyezte: az ülés időpontját azonban nem a nyilvánosság előtt üzengetve kell kitűzni.




KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást