MSZP: "Orbán káoszkapitány és brigádja"

Infostart
2006. szeptember 8. 13:36
A gazdaság állapotát illetően a fideszes politikusok egymásnak ellentmondóan nyilatkoznak, ezzel bizonytalanságot keltenek - mondta Török Zsolt MSZP-s képviselő. A Fidesz szerint a baloldal azért vádaskodik, mert történelmi válságban van.

A kormánypárti politikus úgy fogalmazott: a fideszes káoszbrigád tagjai szándékosan vagy véletlenül egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat tesznek, így kaotikus nézeteket alakítanak ki a gazdaság állapotával kapcsolatban.

Tállai András Tusnádfürdőn azt mondta, hogy most azok kerülnek előtérbe, akiknek a kedvenc állata a sült galamb, akik csak arra várnak, hogy az állam oldja meg sorsuk irányítását - idézett egy korábbi nyilatkozatot Török Zsolt.

Eközben Varga Mihály, Matolcsy György, vagy maga a "káoszkapitány" is azt emlegeti, hogy az államnak nagyobb szerepet kell vállalnia az emberek támogatásában, a munkahelyek teremtésében - tette hozzá a szocialista képviselő.

Török Zsolt szerint a Fidesznek el kell döntenie, melyik állásponttal azonosul.

Varga Mihály azt mondja, hogy mindennapos csőd fenyegeti az országot, miközben Orbán Viktor országjárása közben továbbra is adó- és járulékcsökkentést sürget - mutatott rá egy másik, ellentmondásosnak ítélt helyzetre Török Zsolt.

A magyar baloldal történelmi válsága

A Fidesz szóvivője szerint a magyar baloldal történelmi válságban van, ezért vádaskodik. Mint mondta, az emberek rájöttek, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és a szocialisták hazudtak nekik. Emelkedik a gáz ára, tandíjat kell fizetni a felsőoktatásban, veszélybe kerül a gyermekellátás és elbocsátások vannak.

Szijjártó Péter szerint a konvergenciaprogram csak a megszorításokról szól, és nem a gazdasági növekedésről.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Szijjártó Péter
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Török Zsolt
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást