"Hihetetlenül büszke vagyok a Combinókra"

Infostart
2006. szeptember 7. 16:35
A 2001-es merényletek idején tett rendőrségi intézkedésekhez hasonló biztonsági felkészüléssel védik a jövőben csak este közlekedő Combino villamosokat - mondta Vajda Pál. A főpolgármester-helyettes közölte, hogy büszke a Combinókra és annak, aki ártani akar a járműveknek, ráütnek a kezére.

Vajda Pál főpolgármester-helyettes kijelentette, hogy hihetetlenül büszke a nagykörúti villamoscserére, mert ha a választási kampánynak vége, akkor ez a jármű lesz Budapest modernizációs jelképe.

"Hihetetlen büszke vagyok a nagykörúti járműcserére, ami - ha vége lesz ennek a zagyva választási időszaknak - Budapest egyik modernizációs jelképévé válik. Szeretném üzenni mindazoknak, akik úgy gondolják, hogy ha rosszabb Budapestnek, akkor azzal ártani lehet Demszky Gábornak, hogy ez nem így van. Aki ártani akar a Combinóknak, annak a kezére fogunk ütni" - fogalmazott Vajda Pál.

A Combinó, mint szeptember 11.

Az InfoRádiónak arra a kérésére, hogy fejtse ki bővebben, milyen biztonsági intézkedésekre lehet számítani, Vajda Pál elmondta, hogy olyanokra, mint amilyeneket a 2001-es merényletek idején tett a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

"A biztonsági intézkedések műszaki vonatkozásairól annyit mondhatok, hogy a villamosoknak van fedélzeti mérnöke" - közölte a főpolgármester-helyettes.

Vajda Pál a Combino villamosokat őrző biztonsági őrök számáról, az őrzés költségeiről nem kívánt beszélni.

Az InfoRádió városházi forrásokból megtudta, hogy a korábban többször megrongált Combino villamosok azért járnak csak éjszaka a jövőben, mert ilyenkor kevesebb utas van, jobban átlátni a villamoson, és nagyobb eséllyel lehet elkapni az inkább este tevékenykedő rongálókat.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást