Combino-kabaré: hajtóművet cserélnek a villamosokon

InfoRádió / MTI
2006. szeptember 7. 17:12
Több budapesti Combino villamos hajtóművét kicseréli a Siemens - közölte a cég kommunikációs igazgatója. Farkas Szilvia szerint a cserének nincsen köze a villamosok korábbi meghibásodásaihoz.

Újabb fejezet íródik a budapesti Combino-villamosok egyre inkább kabaréba hajló történetében: a gyártó Siemens ugyanis csütörtökön bejelentette, hogy több járművön is kicseréli a hajtóművet.

A döntés hátterében az áll, hogy a gyár egy éve beszállítót váltott, ezért cseréli ki a korábban gyártott "mechanikus berendezéseket" - közölte a Siemens kommunikációs igazgatója.

Nem tudja, mit cserélnek

Farkas Szilvia hozzátette: "motort nem kellett cserélni, nem történt meghibásodás sem. A hajtóművet pedig nem azért kellett cserélni, mert annak bármi köze lenne az elmúlt hetek eseményeihez".

A kommunikációs igazgató azonban arra nem tudott válaszolni, hogy valójában konkrétan milyen részeket cserélnek ki a villamosokon.

Farkas Szilvia közölte, a csere oka, hogy Magyarországra olyan villamosok kerültek, amelyeket még a régi hajtóművel szereltek össze, ezeket most "folyamatosan" cserélik. "Szerencsés, ha az összes villamos azonos hajtóművel rendelkezik" - tette hozzá.

A Siemens az első villamosokat az idén tavasszal szállította Budapestre. Jelenleg csak esténként üzemelnek a járművek.