Vérbeli párbajra hívta Tarlós Demszkyt

InfoRádió / MTI
2006. szeptember 6. 17:00
Igazi, "vérbeli" élő televíziós vitát szeretne folytatni Demszky Gáborral Tarlós István, a Fidesz és a KDNP által is támogatott független főpolgármester-jelölt. A politikus szerint ha a koalíció jelöltje nem fogadja el kihívását, akkor gyáva.

Valódi televíziós vitában szeretné összemérni erejét Tarlós István Demszky Gáborral az önkormányzati választási kampányban. A Fidesz és a KDNP által is támogatott független főpolgármester-jelölt hozzátette: a fővárosi listavezetők vitáját azért fogadja el, hogy a kampányban "saját arc nélkül" megjelenő MSZP-t Molnár Gyula képviselhesse.

"Nagyon szeretnék egy éles, élő, Demszky-Tarlós vitát, ha a főpolgármester úr ezt elutasítja, és 16 év után Budapest főpolgármestere egy kerületi polgármesterrel (...) nem mer kiállni vitázni, kénytelen vagyok gyávának nevezni" - fogalmazott Tarlós István.

Tarlós István közölte: a listavezetők vitájára tett javaslatot azért fogadja el, mert így nem csak a "pendliző baloldali törpepárt, az MDF" jelenhet meg, hanem ott lehet még a szocialista Molnár Gyula is, aki szerinte nagyobb választói kört képvisel, mint az SZDSZ.

Tarlós István arra szólította fel a főpolgármestert, hogy ne bújjon el "esélytelen jelöltek háta mögé", és nem térjen ki "angolnaként" a vita elől.