Kuncze Gábor: az MDF-nek lövése sincs

InfoRádió / MTI
2006. augusztus 24. 09:42
Az SZDSZ elnöke szerint akinek nincs mondanivalója a konvergenciaprogramról, az ne vegyen részt a miniszterelnök által augusztus 29-re összehívott konzultáción.

Kuncze Gábor azután beszélt erről a közszolgálati televízióban, hogy Dávid Ibolya, az MDF-elnöke - szintén a műsor vendégeként - azt mondta: a konvergenciaprogramot már a hónap közepén nyilvánosságra kellett volna hozni, ezért az ellenzéki párt mai elnökségi ülésén dönti el, hogy részt vesz-e a pártközi egyeztetésen.

"Ha egy ellenzéki pártnak nincs mondanivalója a programhoz, - az MDF-nek eddig nem volt hozzá mondanivalója -, akkor leghelyesebb, ha otthon marad, mert akkor nem derül ki, hogy nincs lövése ahhoz, amit csinálni kell a következő időszakban" - fogalmazott a pártelnök.

A szabaddemokrata pártelnök a műsorban közölte: az SZDSZ továbbra is úgy gondolja, hogy 2009-ben - az adórendszer átalakítása után - végrehajtható lesz a párt által szorgalmazott adócsökkentés.

Kuncze Gábor hangsúlyozta: az államháztartás legkésőbb 2009-re eléri a 3 százalékos hiányt, és ekkortól számítva 2 éven belül bevezethető az európai fizetőeszköz Magyarországon.