Jelentősen drágul a fuvarozás

Infostart
2006. augusztus 23. 12:16
Akár 20-25 százalékkal is megnövekedhetnek a fuvarozók költségei a kormány megszorító intézkedései miatt - figyelmeztet a Magánvállalkozók Nemzetközi Fuvarozó Ipartestületének főtitkára. Dittel Gábor szerint a fuvarozók nem bírnak "lenyelni" egy ekkora költségnövekedést, így legalább 15 százalékos emelés várható a szállítási díjakban.

A mobiltelefonok magáncélú használatát érintő változások, illetve az elvárt adó intézménye rendkívül kellemetlenül érintik a fuvarozókat. Az utóbbi azért, mert a viszonylag nagy bevétel mellett a fuvarozók költségei is igen magasak, ráadásul komoly bizonytalanságot jelent esetükben a gázolaj árának változása - mutatott rá Dittel Gábor.

A Magánvállalkozók Nemzetközi Fuvarozó Ipartestületének főtitkára szerint a fuvarozók költségei mintegy 20-25 százalékkal emelkednek, és bár egy ekkora emelést nem bírna el a piac, nem is tudják az egészet "lenyelni" a fuvarozók, így egy körülbelül 15 százalékos díjemelésre mindenképpen számítani kell.

Dittel Gábor megjegyezte: mivel szinte minden terméket szállítani kell, a fuvarozók díjemelése végső soron a fogyasztói árakban is megjelenik majd, és a lakosságnak kell megfizetnie ezt is.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást