Ötvenmilliós támogatás a tűzoltóknak a műegyetemi tragédia után

Infostart
2006. augusztus 22. 11:32
A műegyetemi tragédiát követően ötvenmillió forintos azonnali támogatást ad a Fővárosi Önkormányzat a tűzoltóságnak a legsürgetőbb eszközbeszerzésekre, amennyiben augusztus végén a közgyűlés megszavazza az erről szóló előterjesztést. A tűzoltók többek között mozgásérzékelőket vennének a pénzből - mondta az InfoRádiónak az önkormányzat városüzemeltetési bizottságának elnöke.

Danielisz Béla szavaiból kiderült: a közgyűlés illetékes bizottságai már korábban jóváhagytak egy 178 millió forint értékű tűzoltósági eszközbeszerzési javaslatot.

Azt azonban még vizsgálják, hogy a főváros ezt saját költségvetéséből ki tudja-e fizetni, vagy kap-e állami segítséget a beszerzés finanszírozásához.

Ez a mostani 50 millió forint - amennyiben a Fővárosi Közgyűlés augusztus 30-ai ülésén elfogadja az előterjesztést - egyfajta azonnali előleg lenne, amelyből a legfontosabb eszközöket meg tudja venni a tűzoltóság - mondta városüzemeltetési bizottság elnöke.

Danielisz Béla példaként említett olyan mozgásérzékelőket, amelyek segítségével az épületben lévő tűzoltók helyzetét követni tudják a biztosító egységek, másrészt olyan technikai eszközöket, amelyek segítségével kintről is látni lehet, hogy mennyi oxigénjük van még az akcióban részt vevő tűzoltóknak.

Danielisz Béla szerint december 7-éig az is kiderül, hogy a maradék 128 millió forintot milyen forrásból tudják biztosítani a tűzoltóság eszközbeszerzésére.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást