Buda víz alatt - újabb elképesztő képek!

Infostart
2006. július 24. 20:04
Újra fogad és indít vonatokat a délutáni felhőszakadás miatt ideiglenesen lezárt Déli pályaudvar - közölte Kavalecz Imre, a MÁV szóvivője. A hétfő délutáni hatalmas esőzés miatt órákra megbénult a főváros budai oldalán a forgalom, több villamos sem járt, akadozott a személygépkocsik forgalma is. Nézegessen képeket a víz alatti fővárosról!

Többé-kevésbé helyreállt a vonatközlekedés a Déli pályaudvaron, melyet a hétfő délutáni órákban le kellett zárni a forgalom előtt a Budapestre szakadt felhőszakadás miatt.

A MÁV szóvivője szerint az esti és éjszakai órákban még késésre kell számítani, várhatóan reggelre áll helyre a közlekedés. A pályaudvar azért nem indított és fogadott vonatokat, mert a nagy esőzés miatt a váltóberendezések egy része vízben állt.

A torlódások elkerülése érdekében az elővárosi vonatok némelyike Budapest Kelenföldig közlekedett, illetve onnan indult.

Benzinkutak, villamossínek víz alatt

A főváros budai oldalán több benzinkutat is elárasztott a víz. Volt olyan társaság, melynek két budai kútját is le kellett zárni a domboldalról lezúduló víz miatt.

A felhőszakadás miatt nem járt a 18-as, az 59-es és a 61-es villamos, késő délutánra utóbbi kivételével mindegyik vonalon helyreállt a közlekedés.

Gyakorlatilag leállt a forgalom

A Fővinform tájékoztatása szerint a főváros forgalma a zivatar miatt lelassult, Budán egyes részeken leállt. A budai oldalon a hatalmas esőzés következtében jelentősen lelassult a forgalom: a Déli pályaudvar közelében, a Magyar jakobinusok terén, a Moszkva tér környékén és a Maros utcában - illetve a környező mellékutcákban - leállt a forgalom a néhol tengelyig érő víz miatt.

Fennakadásokat okozott az úttesten hömpölygő víz Buda déli részén is, a Tétényi út, Bartók Béla út, Kosztolányi Dezső tér környékén is.