Kérdezzen az amerikai vízumról az interneten!

Infostart
2006. július 5. 06:37
Az amerikai beutazással, vízummal kapcsolatos tudnivalókról kérdezhetnek az Egyesült Államok budapesti főkonzuljától az érdeklődők az interneten. A követség szerdán délután 2 és 4 óra között web-fórumot tart. A kérdéseket előre, e-mailben is elküldhetik az érdeklődők, akár magyarul is.

A világon több országban már bevált, most Magyarországon is kipróbálja a budapesti amerikai nagykövetség a web-fórumot.

Az első internetes beszélgetés témája az Egyesült Államokba való utazás, a vízummal kapcsolatos tudnivalók lesznek - tudta meg az InfoRádió a külképviselet sajtóattaséjától.

Kate Byrnes elmondta: az üzleti-, a turista- és a tanulmányi vízumokkal kapcsolatban várják az érdeklődők kérdéseit.

Előre vagy élőben

Az érdeklődők a kérdéseket előre is elküldhetik e-mailben, ehhez a követség honlapján található segítség. Arra is van mód, hogy élőben, a web-fórum ideje alatt, szerda délután 2 és 4 óra között tegyen fel valaki kérdéseket.

Ha befejeződött a fórum, akkor a kérdések és válaszok felkerülnek a honlapra, így ha valaki lemarad a beszélgetésről, később a többiek kérdéseit és válaszait is elolvashatja.

A kérdések és a válaszok is magyarul kerülnek fel a honlapra.

Lehet folytatás is

A sajtóattasé szerint az internetes fórum azért jó, mert így olyanok is kérdezhetnek a főkonzultól, akik más módon nem tudnának kapcsolatba lépni vele.

A sajtóattasé elmondta: ha jól sikerül a fórum, akkor a jövőben más témák is terítékre kerülnek, legyen szó akár a külpolitikáról, az amerikai társadalomról vagy a kultúráról.