Dugók: ha nem elég Bush, jönnek az újabb felújítások

Infostart
2006. június 20. 12:29
Kedden megkezdik a külső Szentendrei út felújítását. Vajda Pál főpolgármester-helyettes közölte: a nyári időszakban több mint 90 kilométernyi utat újítanak föl.

Tavaly a Flórián tér és a Pók utca között újították föl, idén pedig a városhatárig burkolják újra a Szentendrei utat - mondta el Vajda Pál főpolgármester-helyettes, aki szerint ez jelentős terhelést jelent, de kétszer két sáv mindig szabadon marad.

Vajda Pál hozzátette: az idei útfelújítások legtöbbjét a nyári időszakra tervezték. Tart a felújítás az M3-as bevezető szakaszán, a Mészáros utcában, a Máriaremetei úton, a Pusztaszeri úton, a Dohány utcában és a Pongrác úton valamint dél-pesten több mint 40 út felújítását kezdik meg.

Az erre az évre tervezett 200 kilométernyi útból eddig 60 kilométert újítottak föl. A városvezetés ígérete szerint szeptember elsejéig 150 kilométert visszaadnak a forgalomnak.

Tavaly a fővárosban 80 kilométernyi utat burkoltak újra, idén 200-at terveznek, jövőre pedig a tervek szerint minden fennmaradó fővárosi kezelésű utat felújítanak, vagyis összesen 150 kilométernyi főútvonalat.